FacebookTwitter

110 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Werp- & slagballen, stootkogels, speren & discussen

 

Kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen - trainingsaccessoires voor de werpdisciplines

Kogelstoten, discuswerpen, kogelslingeren en speerwerpen zijn de klassieke werpdisciplines in de atletiek. Bij de WK atletiek of bij de Olympische zomerspelen trekken de werpdisciplines steeds veel toewschouwers aan. Het discuswerpen heeft zich daarbij tot een ware publieksmagneet ontwikkeld. Jarenlange training en veel oefenen en veel consequentie en doorzettingsvermogen zijn noodzakelijk, om ooit een keer bij een WK op het erepodium te staan.
Ook de topatleten zijn ooit klein begonnen. Kogelstoten of speerwerpen, de eerste worpen maakt iedereen voor het eerst met een werpbal. Bij vergooien of slagworp, zoals de basistechniek ook wel genoemd wordt, gebruikt men werpballen in verschillende gewichtsklassen. In de basisschool- en bij kinderatletiektraining begint men meestal met een werpbal 80 gram en verhoogt dan het gewicht van de werpbal. In onze atletiekshop vindt u naast werpballen van sponsrubber met 80 gram, werpballen met 150 gram, 400 gram of 800 gram gewicht. Robuuste werpballen van kunststof en van leer vindt u ook online. Voor de schoolsport en de atletiektraining in verenigingen vindt u praktische werpbalsets en ballennetten.
Werpballen worden ook graag ingezet, om de juiste stoottechniek bij het kogelstoten aan te leren. Bij het kogelstoten wordt de bal, resp. de kogel niet meer geworpen, maar, zoals de naam aangeeft, met één arm van het lichaam weggestoten. De atleet staat hierbij met de rug tegen de stootrichting in, het bovenlichaam is daarbij licht naar voren geneigd. De kogel, die op kinhoogte wordt gehouden, wordt met een krachtige en snelle draai-/strekbeweging en een strekking van de romp in de stootrichting afgestoten. Om de stoottechniek te verbeteren en te verfijnen vindt u in de onlineshop naast stootkogels ook de bijpassende trainingsaccessoires voor de methodische start van het kogelstoten: trainings- en wedstrijdstootkogels in verschillende gewichtseenheden, topkwaliteit stootkogels voor de profisport en ook voor indoorgebruik. Speciale stootstenen met max. 15 kg gewicht zorgen voor nieuwe trainingsprikkels.
Een heel andere techniek vereist het kogelsingeren en discuswerpen. Met een min of meer elegante draaibeweging zet de atleet het werpartikel bij kogelslingeren of discuswerpen in beweging en slingert het snel en krachtig uit de werpkooi. De afwerptechniek moet optimaal zijn zodat de kogel of discus mogelijk ver vliegt. Trainingsdiscussen en slingerkogels vindt u in onze atletiekshop ook, net zoals wedstrijdaccessoires.
Naast trainings-slingerkogels wordt ook de klassieke slingerbal graag voor de kogelslinger-training ingezet. Slingerbal is echter niet alleen een trainingsartikel voor andere werpdisciplines, slingerbalwerpen is een individuele werpdiscipline, is echter niet bij WK-atletiek of Olympische Spelen vertegenwoordigd.
Kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten of speerwerpen, in onze rubriek "Werpen & Stoten" vindt u een omvangrijk assortiment aan werp- en slagballen van leer of rubber, speren voor speerwerpen in verschillende uitvoeringen, discussen, stootkogels, slingerkogels voor school- en verenigingssport of internationale wedstrijden volgens IAAF-voorschriften.

 

Afwerpringen voor discuswerpen, kogelstoten en kogelslingeren - stadionuitrusting en trainingsaccessoires

Naast de trainingsartikelen voor de verschillende werpdisciplines, vindt u in onze atletiekshop ook trainingsaccessoires en op maat gesneden stadionuitrusting. All-in Sport biedt uitrusting voor vaste inbouw in atletiekstadions of in de hal. Zo vindt u naast dicus- en kogelslingerkooien in verschillende uitvoeringen, ook afwerpringen voor discuswerpen, kogelstoten en kogelslingeren in onze onlineshop.
Van een complete afwerpkooi, die atleet en toeschouwer beschermd, tot aan de betonnnen plaat voor de discusworp, het kogelstoten, het kogelslingeren, vindt u in onze onlineshop alles voor de officiële wedstrijden of de atletiektaining. Ook de karakteristieke afstootbalk, die bij het kogelstoten niet mag worden overschreden is in ons omvangrijke assortiment aanwezig. De afwerpboog bij speerwerpen, die u simpel online kunt bestellen, zorgt ervoor, dat zowel speerwerptrainingen, als ook wedstrijdworpen correct kunnen worden uitgevoerd.
En als het buiten te koud wordt om te trainen, scheppen wij van All-in Sport in de hal de juiste trainingsomstandigheden. Kogelstoten en de kogelstoottraining kan, met behulp van onze koggelstootmatten voor in de hal, heel simpel en eenvoudig van het stadion naar de hal verplaatst worden. De schokabsorberende mat is robuust en stabiel en beschermd de zaalvloer effectief. Kogelslingertraining is, dankzij onze speciale rubber kogels, ook in de hal mogelijk.
Naast het grote trainingsequipment en complete installaties, rusten wij u ook graag met alle nodige accessoires en equipment uit, dat uw atletiektraining vergemakkelijkt. Markeerband voor de sectorenbegrenzing vindt u ook in onze onlineshop, net zoals meetlinten en meetinstrumenten, want bij elke worp komt het aan op de afstand. Met meetlinten van fiberglas, glasvezel of staal, meet u elke worp op de millimeter nauwkeurig. Meetlint-stok of meetwiel zijn bovendien nuttige helpers.

 

 • Discuswerpen
 • Kogelsingeren
 • Kogelstoten
 • Speerwerpen
 • Werpbal
 • Slingerbal
 • Afwerpringen
 • Discuskooien