FacebookTwitter

15 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Waterpolo, waterpolodoelen en waterpolocaps

 

Waterpolo is een sport voor iedereen

Waterpolo - hét balspel voor in het water, bestaat uit 2 tegenoverstaande teams. Een team bij waterpolo bestaat uit maximaal 13 spelers. Van deze 13 spelers liggen 7 personen in het zwembad. Die 7 sperls bestaan dan weer uit 6 veldspelers en 1 keeper, die in het waterpolodoel plaats neemt. De speler probeert de bal in het waterpolodoel van de tegenstander te gooien. Het team met de meeste doelpunten wint het spel. De beweging in het water is daarbij zeer belangrijk. De spelers proberen door een behendig overspel en het aansluitende vrijzwemmen de waterpolobal het liefst snel in de buurt van het doel van de tegenstander te brengen. Waterpolo is ook een Olympische sport en wordt zowel door heren als dames gespeeld. Het waterpolo geldt bovendien als deeldiscipline van de zwemsport. Bij All-in Sport vindt u zowel waterpoloballen voor waterpolo training, als ook de originele waterpoloballen voor officiële wedstrijden.

 

Watersport - regels, wetenswaardigheden en toelichtingen

Het spel waterpolo is zoals alle andere balsporten ook een tactisch spel en voorzien van diverse regels. Het speelveld deelt zich in 2 helften. Voor elk team 1 helft, waarin zich een 5 en 2 meterlijn bevindt. Een goal kan door meerdere varianten gescoord worden. Een normale regulaire goal kan pas gemaakt worden, als de waterpolobal vooraf door 2 spelers bewust aangeraakt werd. Uitzonderingen en daarmee een andere manier goals te maken zijn strafworpen en vrijeworpen. Een foul wordt dan door de schiedsrechter afgefloten, als bijvoorbeeld een speler van de tegenpartij, die niet in balbezit is, gehindert wordt. Binnen het 5 metervak kunnen zware overtredingen met een strafworp bestraft worden. Het dragen van een waterpolocap is voor alle spelers verplicht. Hierbij moet de kleur voor de veldspelers gelijk zijn en de keeper moet een rode waterpolocap dragen.

 

  • Waterpoloballen
  • Waterpolocaps
  • Waterpolodoelen
  • Doelnetten

Naast deze balsport, bieden wij ook de balsporten aan land aan. Voor voetbal, handbal, basketbal en volleybal zijn wij uw competente compleetaanbieder.