FacebookTwitter

Tennis

Tennis - Ideale buitensport voor iedereen

De temperaturen beginnen weer te stijgen en de zon komt weer lekker tevoorschijn. Alle ingrediënten om weer de tennisbaan op te stappen. Een spannend enkelspel of een gezellig dubbelspel op een zomeravond. Heerlijk in de buitenlucht sporten.

Tennis is één van de grotere sporten in Nederland. Met 1703 verenigingen telt het meer 600.000 leden die genieten van de tennissport op recreatief en professioneel niveau.

Daarnaast wordt er in veelvoud gekeken naar de Grand Slams. Momenteel is Roland Garros gaande en supporteren we de Nederlandse tennis toppers Robin Haase en Kiki Bertens. Bertens behaalde in 2016 nog de halve finale van Roland Garros.

 

Tennis is een geweldige sport om je calorieën te verbranden.  Een man van 35 jaar die 85 kg weegt verbrand 436 Kcal of 1825 kJ bij een goed uur tennis. Een 35 jarige vrouw met een gewicht van 65 kg verbrand ongeveer 344 calorieën in datzelfde uur. Dit staat ongeveer gelijk aan 105 minuten lopen of 90 minuten fietsen.

Tennis kenmerkt zich door veelal snelle en korte sprints.  Een tennisser verandert veel van richting en gebruikt de hele baan. Dit vraagt veel van de beenspieren en vergt een groot uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd tennis. Daarbij speelt het balgevoel en de armkracht ook een belangrijke rol. Tennis is een sport waar fysiek, mentaal en gevoel bij elkaar komen.

 

Tennistraining

Tennistraining is nodig om tot deze competenties te komen. Een goede tennistraining op de tennisbaan maakt je kans op een lekkere wedstrijd een stuk groter.De tennistrainer heeft goede materialen nodig om de tennisles goed te verzorgen. Tennistrainingsbenodigdheden als ballenkanon, speedladder, tenniswanden of een ballenmand zijn niet weg te denken.

Tennis is voor alle leeftijden. De allerkleinste kunnen met een leuk tennispakket aan de gang en spelenderwijs het spelletje tennis ontdekken. Op oudere leeftijd is het heerlijk om een dubbelspel te spelen en genieten van een bakje koffie na de laatste set.

Bij All- In Sport hebben we een groot assortiment tennisrackets voor kinderen, scholieren en jonge volwassenen. Voor de starters maar ook voor de scholen en gevorderden.

 

Tennisbaan materialen

Naast de tennisrackets en de goede schoenen en kleding, is de tennisbaan misschien wel het meest cruciale. We willen allemaal op een heerlijk gravel baan of een snelle hartcourt baan spelen. Een goed onderhouden baan vraagt goede materialen. Sleepnetten, bezems, egaliseerders, bankjes, tennisnetten, scheidingsnetten helpen bij een ideaal onderhoud van een perfecte te spelen tennisbaan.

Een stukje privacy op de baan is altijd fijn. Een groot tennisbaandoek op het hek aan de tennisbaan heeft een absolute meerwaarde. Het is ook ideaal te gebruiken om sponsoruitingen er op te zetten. 

 

Bij All- In Sport bieden we een totaal aanbod voor de tennissport. Veel plezier op de tennisbaan!