FacebookTwitter

Blackroll & Fascia

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

De zelfmassage met de foam roller

 

Foam roller en Fasciatraining - optimale attributen bij All-in Sport

De Blackroll, een relatief onopvallend klein artikel met overtuigende werking. Met behulp van de Blackroll® kan je weefsel goed voorbereiden op een goede sportbelasting maar het zorgt ook voor een goede afvoer van stofwisselingsproducten. Fascia zijn fijne, taaie bindweefsellagen die, de menselijke spieren ommantelen en het hele lichaam aankleden. Lange tijd werden de fascia geen andere functies toebedeeld, dan de scheiding van de individuele skeletspieren in het lichaam. Deze aanname is echter achterhaalt. Onderzoeksteams bestaande uit medici en sportwetenschappers hebben allang de grote invloed van het Fasciaweefsel erkent en dmv representatieve studies bewezen. Fascia en fasciale structuren in ons lichaam zijn niet alleen scheidingsstructuren, ook afvoerproducten zoals Lymfen worden door de fascia afgevoerd. Fascia zijn bovendien van veel zenuwuiteinden voorzien en werken zodoende ook op ons vegetatieve zenuwsysteem. Niet alleen beweeglijkheid, maar ook het krachtvermogen hangt van de Fascia af. In het bereik van de fysiotherapie werkt men al heel lang met de Fascia en past de fasciatherapie voor de behandeling toe. Al enkele jaren heeft Fasciatraining ook zijn weg gevonden in de topsport, fitnesssport en recreatie. Sindsdien wordt de kennis over de Fascia en de werking succesvol in de preventieve sector ingezet. Fascia-oefeningen zijn een trend, de zelfmassage met de rol is inmiddels in elke sportschool aangekomen en ook Fascia Yoga geniet een grote populariteit.


De Fasciarol werd speciaal voor de Fasciatraining en de Fasciaregeneratie ontwikkeld en werd oorspronkelijk alleen in het therapiebereik toegepast. Steed vaker kregen ook topsporters en actieve recreanten meer interesse in de Fascia zelfmassage met de Fasciarol. Met behulp van de Blackroll zijn Fasciaverklevingen op te lossen en het Fasciaweefsel wordt daardoor elastisch en soepel. Na een zware, intensieve training kunnen de spieren dankzij Fasciarollen ontspannen worden en zodoende kan een snellere regeneratie bereikt worden. Voor regeneratiedoeleinden behandelt men de spieren zachtjes en langzaam met de rol; om voor een trainingssessie het Fasciaweefsel optimaal te mobiliseren zijn snelle, kleine bewegingen met de Fasciarol nodig.


In onze onlineshop vinst u een groot assortiment Fasciarollen van verschillende producenten en andere producten voor Fasciamassage, de Fasciatraining, de Fasciatechniek en de Fascial Release. De original Blackroll® vindt u in onze onlineshop in verschillende hardheden. De zwarte Fasciarol van Blackroll®, de Blackroll Standaard, is de massagerol voor iedereen. Intussen is er naast de Blackroll Standard ook een iets zachtere uitvoering, de Blackroll® MED. Deze zachtere uitvoering is van de Standard zeer goed te onderscheiden, het is niet meer diep zwart maar wit met patroon. Wie het liever een beetje harder wil, pakt vanaf nu de oranje rol. Deze uitvoering van de Blackroll® is voor de echte diehards;, de Blackroll® PRO. Alle rollen zijn harder dan een gemiddelde schuimstofrol en garanderen een stevig en diep massage-effect en de ontspanning van de Fascia.
En als u zelf de hardheid van uw rol wilt bepalen, dan moet u de Fasciarollen van Togu proberen. Zoals alle sportartikelen van de firma Togu, is ook di Actiroll met lucht te vullen. De Actiroll is er in verschillende uitvoeringen en afmetingen en voor alle Fasciarollen geldt: Hoe harder de rol wordt opgepomptd, hoe intensiever het massage-effect.

 

Voor de Fasciamassage, de Fascial Release en de regeneratietraining vindt u in onze onlineshop mbt het thema Fascia onder andere:

 

  • Blackroll®
  • Blackroll® Ball
  • Blackroll® DuoBall
  • Blackroll® Mini

Blackroll® is het ideale instrument voor de regeneratie en zelfmassage ter ontspanning van de Myofascia (bindweefsel van de spieren en spiergroepen). De Fascia-training helpt preventief tegen spierpijn en verbeterd het herstel van de spieren, om uiteindelijk de prestatie te verhogen. Vindt uw ideale rol in de All-in Sport onlineshop en start vandaag nog met een aangename Fasciamassage.