FacebookTwitter

6 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Balanceren op een slackline verhoogt je concentratievermogen en zelfvertrouwen. De perfecte toevoeging in de sporthal of voor outdoor balansoefeningen.

 

Slacklinen, wat is dit?

Op een zonnige zomerdag zijn sporters op een slackline niet meer weg te denken uit het park. Bij slacklinen probeert de sporter te balanceren op een strak gespannen band tussen twee objecten. Deze sport, die doet denken aan koorddansen, is erg populair doordat je je fysieke en geestelijke gesteldheid traint. In tegenstelling tot koorddansen is slacklinen dynamischer door de trampoline-achtige vering van de band. Hierdoor leent de slackline zich perfect voor het oefenen van nieuwe trucks en sprongen.

 

Trainen op een slackline

Doordat je op veel plekken kunt slacklinen en de band binnen een paar minuten is gespannen, is het een toegankelijke sport voor veel mensen. Belangrijke ingrediënten voor het balanceren op een slackline zijn een hoog concentratievermogen en goede coördinatie van je lichaam. Het is een goede manier om voor sporten als bergklimmen, turnen, surfen en snowboarden je balans te trainen. Omdat deze sporten niet op ieder moment te beoefenen zijn, is het trainen op een slackline ideaal. Ook werk je aan je zelfvertrouwen en oriëntatie vermogen door het oefenen van steeds uitdagendere sprongen of het langer maken van de band.

 

Slackline producten van All-in Sport

All-in Sport biedt variërende slackline producten om de concentratiesport buiten en in sporthallen mogelijk te maken. Naast een slackline band is het bij gebrek aan bomen of palen noodzakelijk om staanders te gebruiken. Dit kunnen staanders zijn die speciaal zijn ontwikkeld voor outdoor activiteiten of losse staanders die variatie in hoogte mogelijk maken. De staanders zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals staal en hout en in complete slackline sets. Voor het uitoefenen van de sport tussen twee bomen, is het van belang dat je voorkomt dat de boomschors en de slackline beschadigt. Dit kan door het gebruik van een boomhoes tussen de slackline en de boom. De opbouw van een slackline is kinderlijk eenvoudig en zal een verassende toevoeging zijn aan uw cursus, groepslessen of outdoor training.