FacebookTwitter

4 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Airhockeytafel, Airhockey-pusher en Airhockey-puck

 

Airhockey - hét action and fun spel in tafelformaat

Airhockey is een leuk recreatief spel voor jong en oud. Bij dit zeer snelle spel, dat een goede reactie vereist, dueleren 2 spelere tegen elkaar. In Nederland is Airhockey een populiare recreatietrend, in de USA daarentegen worden zelfs Airhockey-wedstrijden gespeeld. Het behendigheidsspel herinnert sterk aan de traditionele sport, ijshockey. Met een Airhockey-pusher en een Airhockey-puck, wordt over een glad oppervlak gespeelt en probeert men een goal te scoren bij de tegenstander. Deze spelvariant lijkt erg op het spel met sticks en puck op het ijs. Het actievolle spel, zit vol van snelle bewegingen en bliksemsnelle richtingswisselingen. Het zet bovendien aan tot zeer veel concentratie en behendigheid om succesvol een goal te scoren. Met een bepaalde mate aan reactievermogen en speelvreugde, is het Airhockey spel een ideaal tijdverdrijf voor jong en oud en zorgt voor heel veel lol en actie. De Airhockeytafels hebben de afmetingen van een biljarttafel en worden zeer vaak geplaatst in diversen speelhallen, clubhuizen en jeugdhonken. De speelplaat van de Airhockey-tafel is speciaal gecoat en zeer glad, zodat de Airhockey-puck optimaal gespeeld kan worden. De Puck wordt met behulp van speciale Airhockey- pushers "geslagen". Deze komt overeen met een Sombrero in miniatuurformaat. In onze onlineshop vindt u alles wat u voor een leuk Airhockey-spel nodig heeft: Airhockeytafel, Airhockey-pushers en de speciale Airhockey-puck.

 

Airhockey - de spelregels van het actiespel

Airhockey wordt met of zonder officiële spelregels gespeelt. Te onderscheiden is hierbij, of Airhockey als professionele wedstrijsport gespeeld wordt, of als recreatief spel. In enkele landen op aarde existeren verschillende Airhockey-wedstrijden resp. wordt het spel in toernooien gespeelt. In de USA bijvoorbeeld bestaan diverse kampioenschappen voor de Airhockeysport. In het recreatieve bereik of thuis spreken spelers onderling de spelregels af. Belangrijke basis- en wedstrijdregels zijn in de loop van de tijd toch ontstaan.. De spelers nemen hun postie aan de uiteinden van de Airhockeytafel, achter het doel in. De puck wordt zo lang heen en weer "geslagen", tot een speler een bepaald aantal goals heeft bereikt en zodoende ook het spel heeft gewonnen. Belangrijk bij het "slaan" is, dat de Airhockey-puck niet van het speelveld afvliegt. Het toucheren van de Airhockey-puck zonder de Pusher is niet toegestaan. Ook mag de Airhockey-puck niet vastgepakt of geblockt worden.

 

Andere spellen voor uw hobbyruimte, recreatieruimte of het jeugdhonk zijn biljart, darts, tafelvoetbal en andere gezelschapsspellen. Werp een blik in onze onlineshop en vindt het geschikte recreatiespel.