FacebookTwitter

14 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Schaken, Mega Mach 4 en Spelcassettes

 

Gezelschapsspellen - sociaal samenzijn stimuleren

Gezelschapsspellen kennen geen leeftijdsgrens. spelklassiekers als "Mens Erger Je Niet" of "Stad, Land, Rivier" zijn nog steeds populair bij jong en oud! Het gezamelijk spelen brengt heel veel vreugde en plezier. Thuis met de familie, met vrienden of op school resp. in de speeltuin, de Gezelschapsspellen stimuleren het sociale samenzijn in teams of groepen. Een ander aspect is de omgang met regels. Bij de verschillende Gezelschapsspellen zijn er diverse regels, waaraan de spelers zich moeten houden. Voor kinderen en jongeren zijn de spellen zodoende een goede mogelijkheid om de omgang met verboden en regels te leren en daarmee leren om te gaan. Ook het verliezen hoort bij het spel en moet eerst geleerd worden. De spelenderwijze opvoeding biedt de mogelijkheid tot een goede verstandhouding en maakt het leren duidelijk attractiever en plezieriger.

 

Schalen en vele andere gezelschapsspellen

Schaken is naast "Mens Erger Je Niet" een van de klassieke gezelschapsspellen. Bovendien is het schaakspel een van de bekendste spellen ter wereld. Schaken is een zeer strategische spel, die met schaakstukken op een schaakbord gespeeld wordt. Hierbij zitten 2 schakers tegenover elkaar en proberen met afwisselende zetten de "Koning" van de tegenstander "schaakmat" te zetten. Dit betekent, dat de tegenstander met zijn Koning geen kant meer op kan, zonder door een schaakstuk geslagen en uit het spel genomen te worden. De verschillende schaakstukken zijn er in de kleuren wit en zwart en worden op een schaakbord, dat van hout gemaakt is of in een oprolbare versie leverbaar is, waarop een schaakpatroon is aangebracht. Daarnaast wordt een schaakklok geplaatst, die de tijd van een beurt aangeeft. In onze onlineshop vindt u alles rondom het schaakspel. En als u genoeg heeft van het schaken, dan bieden wij een speelcassette aan, die vele andere spellen bevat.

 

  • Schaakstukken
  • Schaken
  • Schaakbord
  • Schaakklok
  • Speelcassette
  • Schaakcomputer

Ook outdoor is een schaakpartij prima te spelen. Met ons schaakartikelen maakt u schaken in de buitenlucht mogelijk. Andere Recreatiespellen voor binnen en buiten vindt u onder andere in de rubriek Outdoorspellen in onze onlineshop.