FacebookTwitter

4 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Stacking, FlashCups, FlashPad en Dice-sets

 

Stacking of Speedstacking - behendigheid en snel handelen

Stacking of Speedstacking is een nieuwe trendsport, waarbij het voorak om snelheid en behendigheid gaat. Bij het Stacking moeten bekers gestapelt worden. Klinkt in eerste instantie heel simpel - dat is het echter totaal niet. Voor Stacking heeft men steeds 12 bekers nodig, de zogenaamde Cups, Stacks of Flash Cups. De Stacks worden gestapelt, dat is het uiteindelijke doel bij Sportstacking. De deelnemers moeten met de bekers opgegeven figuren of voorbeelden stapelen en dat zo snel mogelijk. Zodat de stapel bekers niet omvalt, is bij het snelle opstapelen fingerspitzengefühl vereist. Winnaar is degene, die het snelste de bekers volgens opgave op elkaar stapelt en ook weer correct afbouwt. Tijdens deze procedure wordt met behulp van timers de tijd gemeten. Belangrijk hierbij is ook, om zo foutlooos mogelijk te stapelen. Deze snelle behendigheidssport, die ook onder de naam Sportstapelen bekent is, stimuleert de speler tot actie en reactie. Het constante steken van de bekers verlangt een hoge mate aan concentratie, allertheid en handelingssnelheid. Het snelle stapelen van de Stacks werd al in de jaren 80 in de USA uitgevonden en vermarkt. Nu is deze trend ook in Nederland aangekomen en verovert zowel de recreatieve markt als ook scholen en verenigingen. Het Sportstacking wordt ook al in wedstrijden en kleine toernooien gespeeld. In grote ruimtes worden de stations met FlashPad, Timer en de FlashCups opgebouwd en daarna is het snel stapelen van de bekers geblazen.

 

Speedstacking - sport, plezier en stimulering van de coördinatieve vaardigheden

Stacking is niet alleen sport- en recreatiepret. Het snelle bekers stapelen vereist meer dan men in eerste instantie denkt. Bij het Speed Stacking worden verschillende bewegingsvormen en coördinatieve vaardigheden gestimuleert en verbetert. Het snelle steken van de Cups stimuleert de het werken met beide handen en bovendien wordt de hand-/oogcoördinatie verbetert. In het menselijke brein ontstaan hier nieuwe koppelingen, zie zeer bevordelijk zijn. Naast deze coördinatieve vaardigheden, wordt ook het reactievermogen en het snelle handelen verbetert. Dus: aan de bekers, klaar af! Bij All-in Sport vindt u alles wat u voor het leuke bekersstapelen nodig heeft. Naast een complete Stackingset, vindt u ook de karakteristieke Stacking ondergrond, de zogenaamde Flash Pads in onze onlineshop.

 

  • Sportstacks
  • FlashCups
  • FlashPad
  • Timer
  • TeachPack
  • Dice-Set

Gebruik ook andere gezelschaps- en behendigheidsspellen uit ons assortiment, of test uw coördinatieve vaardigheden een keer op de Slackline.