FacebookTwitter

All-In Sport: Deze activeringsset dient ter preventie en cognitieve activering tegen Dementie. Met dit basismateriaal kan een preventieve en curatieve ...

Pertra® activeringsset Koffer 1

Pertra® activeringsset Koffer 1

Art.nr.: T5268
Levertijd: ca. 1 week
€ 925,00

Stk.
€ 925,00
Incl. BTW |
Excl. verzendkosten
Deze activeringsset dient ter preventie en cognitieve activering tegen Dementie. Met dit basismateriaal kan een preventieve en curatieve training doorgevoerd worden.

Pertra® activeringsset koffer 1 en koffer 2

Koffer 1: deze koffer bevat ruimtelijk-constructieve elementen en cijfers. Met deze elementen kunnen afzonderlijke opgaven gemaakt worden. B.v. kunnen opgaven gemaakt worden, die de geheugencapaciteit en de sequentiële waarneming stimuleren. Complexe constructie-opgaven stimuleren de dagelijkse realiteit en de verwerkingssnelheid van prikkels in het werkgeheugen.

Koffer 2: bij deze activeringskoffer komt wat kleur in het spel. Gekleurde inlegplankjes, parelen in verschillende vormen stimuleren het convergente (regelzoekende) denken. Bijkomend wordt het vermogen voor seriatie (ontwerpprincipe: serie van bepaalde, soortgelijke dingen), classificatie en het logisch denken gestimuleerd. Een ander groot aspect is functioneel zoeken. Het functioneel zoeken is als voorwaarde voor doelgericht handelen.

Dementie - hoe kan de activeringsset helpen?

Dementie bestaat uit 2 verschillende soorten. De primaire Dementie, die zich in degeneratief, vasculair en in een mixtype openbaart en de secundaire Dementie, die op ziekten te wijten is. Bovendien is de ziekte in 3 prioriteitsniveaus in te delen: lichte, middelmatige en zware Dementie. Bij lichte Dementie kunnen papier- en penprogramma's nog een remedie zijn. Bij middelmatige en zware Dementie adviseren wij onze activeringsset. Want op materiaal gebaseerde benaderingen, die de activeringskoffer bieden, zijn bijzonder effectief. De set vormt bovendien ook een brug tussen cognitieve probleemoplossingen en materiaal-georiënteerde trainingsbenaderingen.
Beide koffers worden inclusief Pertra® basisplank Standaard geleverd, die een afsluitdeksel en klittenband bevat. Bovendien bevindt zich bij de levering een instructieboekje.

Onze aanbeveling ist de activeringsset bestaande uit de koffers 1 en 2. Hier kan een complete behandeling en stimulering afgedekt worden.

Er zijn geen vragen gesteld voor dit product.