FacebookTwitter

5 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Intercrossesticks, Intercrossedoelen en Intercrosse schoolsets

 

Intercrosse - dé teamsport zonder lichaamscontact

Intercrosse is een variant op Lacrosse. Echter in tegenstelling tot Lacrosse wordt Intercrosse geheel zonder lichaamscontact en met gemixte teams gespeeld. Dit zeer snelle teamspel beschikt over eenvoudige, overzichtelijke regels. Elk team bestaat uit 4 veldspelers en een keeper. Elke speler heeft een Intercrossestick. Deze stick is tussen 60 en 75 cm lang en aan de uiteinde is een klein net bevestigd, dat lijkt op een mand. Het net wordt ook head genoemd. De bal met de afmeting van een tennisbal wordt middels de head geworpen en gevangen. Doel van dit snelle en attractieve spel is het, de Intercrossbal in het doel van de tegenstander te krijgen. De Intercrossedoelen hebben de afmeting 1,20 x 1,20 meter. Het balbezittende team moet de aanval binnen 30 seconden afgesloten hebben en een speler mag de bal niet langer dan 5 seconden in bezit hebben. Het spel op de 40 meter lange en 20 meter brede veld duurt vier keer 12 minuten. Intercrosse is totaal geen nieuwe tak van sport. In de jaren 80 werd Intrecrosse al voor het eerst gespeeld. Omdat dit spel met de sticks en de bal het hele jaar door gespeeld kan worden, in de hal of buiten en bovendien door heren en dames gespeeld kan worden, werd het spel steeds populairder. Tegenwoordig wordt het slagspel zonder lichaamscontact in meer dan 40 landen gespeeld en in Zwitzerland wordt het zelfs op meer dan 500 scholen gespeeld.

 

Intercrosse voor op school

Intercrosse is een zeer fair en teambuildend spel, omdat lichaamscontact en contact met de Intercrossestick uitgesloten worden. Intercrosse is daardoor ook een ideaal spel voor op school. De voordelen van deze Lacrosse variant zijn o.a. de volgende: de uitdagingen voor de motoriek zijn zodanig, dat iedereen kan meespelen. Al naar korte tijd zijn vorderingen herkenbaar en vanwege het feit, dat het succesgevoel bij goede beheersing van de Intercrossestick immens is, heeft het spel een uiterst motiverend karakter. Intercrosse kan zowel indoor als outdoor gespeeld worden.

 

  • Intercrosse schoolset
  • Intercrossesticks en Intercrosse sticksets
  • Intercrosseballen
  • Intercrossedoelen

Het perfecte spel voor de sportles en de ideale afwisseling voor de teamsporttraining in verenigingen. Ontdek Intercrosse!