FacebookTwitter

4 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Kin Ball en Kin Ball accessoires

 

Kin Ball - de nieuwe trendy tak van sport

Kin Ball isideaal voor de school- en groepssport. Want centrale vaardigheden zoals teamwork, coördinatie, kracht en snelheid worden hier aangesproken en getraind. De cominatie tussen sport en integratie van elke individuele speler maakt het spel met de Kin Ball tot een nieuw afwisselend alternatief voor bestaande teamspellen. Het attractieve balspel werd in de jarren 80 door een Canadese sportleraar ontwikkeld en zou voor afwisseling en voor een nieuwe wind tijdens de gymnastiekles zorgen. Het balspel met de overdimensionale bal werd eerst als breedtesport bedreven. In het jaar 2001 werden de eerste wereldkampioenschappen Kin Ball gespeeld. Gespeeld wordt deze teamsport met een zeer grote bal, de zogenaamde Kin Ball. De Kin Ball met de doorsnede van 84 tot 122 cm komt overeen met een reuzenvolleybal en is in verschillende kleuren leverbaar.

 

Kin Ball - de unieke teamsport voor 3 teams!

Kin Ball - zo wordt het gespeeld: bij het coöperatieve teamspel Kin Ball spelen 3 teams met elk 4 spelers tegelijkertijd. Daarbij is een team aan het begin van een spel in balbezit en voert de service uit. Bij de service wordt de bal door 3 spelers omhooggehouden, de 4e speler roept de kleur van het uitgedaagde team. De service kan via hand of arm geschieden. Het uitgedaagde team moet proberen de bal aan te nemen. Als de bal de grond raakt, voordat een speler van het uitgedaagde team de bal vangt, krijgen de beide andere teams een punt. Als de bal succesvol aangenomen wordt, kan dit team direct een service uitvoeren. Aangenomen kan de bal met elk lichaamsdeel (handen, voeten etc.). Van aannames met het hoofd moet worden afgezien vanwege blessuregevaar. Gespeeld wordt in 3 fasen van elk 15 minuten. De speelveldmaat bij dit leuke balspel met de reuzenbal betraagt 21 x 21 meter.

 

  • Omnikin Kin Ball
  • Kin Ball multicolor
  • Kin Ball accessoires
  • Markeringshesjes voor Kin Ball

Kin Ball is een nieuwe tal van sport, die ideaal voor op school geschikt is, die echter ook voor afwisseling tijdens de training van teamsporten zorgt. Kin Ball kunt u zelfs wedstrijdmatig spelen. Voor Kin Ball vindt u bij ons de juiste accessoires zoals de Omnikin Ball, scorebord en teamhesjes. Plezier en afwisseling zijn met Kin Ball gegarandeert!