FacebookTwitter

6 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Stuitbal-ballen, Stuitbal-staanders en Stuitbal-banden

 

Stuitbal - balsport, teamsport en wedstrijdsport

Stuitbal behoort zoals Vuistbal tot de netsporten en is een spel, dat zowel in de hal als op het gras gespeeld kan worden. Stuitbal werd vroeger origineel in de turnsport bedreven. Turners gebruikten het Stuitbal-spel voor de warming-up en losmaken of als leuk afsluitspel aan het einde ven een training. Tegenwoordig wordt Stuitbal als stand alone wedstrijdsport bedreven. Het speelveld bij Stuitbal bestaat uit 2 helften, die door een band op 40 cm hoogte gedeelt worden. Een officieel Stuitbal speelveld is volgens de officiële regels 8 x 16 meter groot. Principieel is het de bedoeling om, de Stuitbal zodanig op de vloer van het eigen speelveld te stuiten, dat deze over de band naar de zijde van de tegenstander vliegt en daar niet regelconform door de tegenstander aangenomen kan worden. Het stuiten geschiedt door het naar beneden slaan van de bal met de vuist of met de onderarm. De bal mag direct uit de lucht of na een vloercontact aangenomen worden. Na elk spelerscontact mag de bal binnen een team maar éénmaal op de vloer stuiten, door de volgende medespeler moet de bal dus direct uit de lucht genomen worden. Zoals in het volleybal moet de Stuitbal ten laatste na het derde balcontact weer over het koord gespeeld worden. Na elke fout krijgt het andere team een punt. De bal wordt dan via een opslag achter de baseline weer in het spel gebracht, door het team, die de fout heeft begaan. Gewonnen heeft het team, die na 2 x 10 minuten de meeste punten heeft gemaakt.

 

Stuitbal en Stuitbalaccessoires

Gespeeld wordt in Stuitbal met speciale ballen. De Stuitbal-ballen zijn circa 320 tot 380 gram zwaar en hebben een omvang van 62 - 68 cm. Speel Sie Stuitbal met de Stuitballen van Drohn. Deze ballen zijn gemaakt van rundnappa en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De Drohn Stuitballen zijn goedgekeurd voor internationale wedstrijden. Onze Stuitbal-banden zijn er in de uitvoering voor 4-persoons Stuitbal met een lengte van 8 meter en voor 2-persoons Stuitbal met een lengte van 6 meter. Natuurlijk vindt u in onze onlineshop ook de geschikte Stuitbalstaanders.

 

  • Stuitbal-ballen
  • Stuitbal-staanders
  • Stuitbal-banden

Ons Stuitbal-assortiment heeft alles, wat u voor een functionierend spel nodig heeft: een Stuitbal, een Stuitbal-band of de bijpassende Stuitbal-staanders.