FacebookTwitter

114 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Aerobic, dé fitnesstrend uit de jaren 70 en 80 - ook nu nog een klassieker

 

Aerobic: met steps of zonder - heel veel plezier in de sportschool of in de sporthal

Aerobic was in de jaren 70 en 80 dé trend in de fitnessscene en ontstond het eerst in Amerika en werd later ook in vele andere landen in de wereld een booming bussiness. Aerobic of Aerobic-training werd door Jane Fonda pas echt populair en ook jongere vrouwen interesseerden zich steeds meer in de coole conditietraining met goede muziek. Bij Aerobic staat de training van conditie en coördinatie op de voorgrond.
In de loop van de jaren zijn de inhouden van de trainingen steeds weer aangepast. Vroeger werd tijdens Aerobic-lessen veel gesprongen en gehuppeld en vaak werd daardoor een hoog polsniveau bereikt. Tegenwoordig beperkt men zich tijdens de Aerobic-training en tijdens Step Aerobic-training op bewegingen van het hele lichaam en een gemiddeld polsniveau, daarom geldt Aerobic tegenwoordig als veilige hart-/bloedsomlooptraining voor jong en oud. Aerobic wordt zonder Step getraind, bij Step Aerobic is de Aerobic Step daarintegen centraal element van de training. Aerobic Steps moeten stabiel en anti-slip zijn. Idealiter moeten ze in de hoogte verstelbaar zijn en vooral een anti-slip onderzijde of support bezittem. Naast de populaire Step klassieker de Aerobic Step Reebok, vindt u in onze onlineshop ook de Kübler Sport Aerobic Step.


De bijbehorende, motiverende muziek ondersteund een cursues of een trainingssessie en mag in ieder geval niet ontbreken. De ideale Aerobicmuziek hebben wij helaas niet, maar wij hebben wel de perfecte installatie, die uw Aerobicmuziek in de meeste fraaie klanken ten gehore brengt. In de shop hebben wij voor u soundsystemen en muziekinstallaties van de firma Aschenbach en andere producenten.


Tot een Aerobic sessie behoort naast de conditietraining ook een workout sessie. De geschikte equipment voor workouts vindt u bij All-in Sport. Niet alleen klassiekers zoals handhalters, gewichten en de klassieke korte halters vindt u in grote getale in ons assortiment. De populaire Redondoballen hebben wij in verschillende kleuren en ook de nieuwste versies, de Redondobal Touch en de Redondobal Plus vindt u in onze onlineshop. Training met tubes en banden is ook zeer geliefd, maar ook intensief en zweetopwekkend. Therabanden in verschillende weerstanden en gekleurde tubes worden graag voor weerstandstraining ingezet. Rubberband, een moderne en lichtere versie van de Deuser Band, wordt niet alleen bij cursussen ingezet. De kleine, ronde banden worden ook in de atletiektraining van voetballers en handballers graag ingezet. Bij All- in Sport vinden aerobictrainers, cursusleiders en trainers de juiste equipment.

 

Bodypump: de zware aerobictraining

Bodypump is een zeer populare vorm van Aerobic-groepstraining. Iron Pump, Iron Power of Bodypump, dit Aerobic trainingsconcept heeft vele verschillende namen. Doel en inhoud van de training is om de krachtconditie en coördinatie te stimuleren. Af en toe wordt ook de spieropbouw geforceert, om verschillende trainingsprikkels te krijgen en keine monotonie in de training te laten ontstaan.

Voor Bodypump hebben de deelnemers elk een lange halterstang en gewichtsschijven. Al naar gelang de oefening en eigen inschatting rust de deelnemer zijn of haar lange halterstang uit met gewichtsschijven. In onze onlineshop bieden wij completen lange haltersetset met lange halterstang, gewichtsschijven en sluitringen tot aan losse lange halterstangen of snelsluiters en opbergsystemen aan; kortom alles wat u voor uw Bodypump les nodig heeft.
Naast de speciale fitness halters voor Bodypump, vindt u in onze shop ook sporthalters en verschillende handhalters. Meer halters voor krachttraining en voor haltertraining vindt u ook bij All-in Sport.

 

En hier nog een keer een kort overzicht van de die belangrijkste producten uit de categorie Aerobic:

 • Steps
 • Reebok Steps
 • BOSU Balance Trainer
 • Rubberbanden
 • Korte halters
 • Handhalters
 • Bodypump
 • Soundsystemen

Steps en vooral ook de luchtgevulde artikelen zoals BOSU of Jumper, die u ook in de categorie Aerobic in de onlineshop kunt vinden, zijn natuurlijk ook voor een veelvoud aan andere oefeningen voor versterking en stabilisering te gebruiken. Ze worden ook voor buik- en rugtraining, ligsteunen of simpelweg ter ontspanning gebruikt. Naast de groepstraining in verenigingen of sportscholen, gebruiken ook team- en individuele-sporters deze fitnessartikelen graag voor trainingseenheden.