FacebookTwitter

144 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Standvast en stabiel - coördinatietraining met All-in Sport

 

Balance Pads, balkussens en andere trainingsartikelen voor preventie, revalidatie en therapie

Balance Pads, balkussens en coördinatietrainers zijn zowel uit het fitnessbereik als ook de fysiotherapie en seniorensport niet meer weg te denken. Terwijl in het fitnessbereik tot aan de topsport balans- en coördinatietraining toenemend aan importantie wint, vinden we dergelijke artikelen ook in de therapie en revalidatie terug. Proprioceptieve training en stabilisatietraining zijn steeds bestanddelen van de basistraining van voetballers, basketballers oof handballers. Vanwege instabiele oppervlakken worden proprioceptoren, fijne sensoren, die in spieren en banden ingesloten zijn, aangesproken. De diepliggende spieren worden verstevigd en de intermusculaire coördinatie wordt door training van de balans en coördinatie verbeterd.

 

Met Balance Pads, balkussens, balanceerbollen en trampolines worden zowel bij sporters als ook bij patiënten situaties nagebootst die coördinatie, reactie en balans vereisen en daarmee het evenwichtsgevoel en diepliggende spieren, de zogenaamde stabilisatoren stimuleren. Niet alleen na bandscheuringen of knie- en enkelblessures moeten de stabilisatoren opgebouwd en verstevigd worden. Omdat de stabilisatoren dichtbij het gewricht zitten en het gewricht de nodige stabiliteit geven, is de training met Balance-Pads, balkussens en balanstrainers ook op hogere leeftijd zeer belangrijk. Ook bij de seniorensport worden Aero Step & co. zeer regelmatig ingezet om de valpreventie te trainen en motoriek te stimuleren. Ook swingstokken trainen de dieperliggende spieren, die voor de lichaamshouding en rompstabiliteit verantwoordelijk zijn

 

Balkussens en Aero-Steps - All-in Sport ondersteunt u in de balans- en coördinatietraining

Al naar gelang trainingsdoel of therapeutische toepassing bieden wij artikelen aan ter verbetering van balans, coördinatie, evenwicht en motoriek. In onze onlineshop vindt u in de categorie balans- en coördinatietraining de juiste equipment voor uw coördinatietraining of voor uw fitnessles. De fitness- en balanceerbol heeft bijvoorbeeld een vast oppervlak en stimuleert het evenwichtsgevoel via de kiepbeweging in alle richtingen.

 

De Balance-Pad daarintegen is van schuimstof en biedt een "onstabiel" oppervlak voor de stimulering van coördinatie en proprioceptie. Bij deze luchtgevulde artikelen zoals balkussens van Togu en Aero-Steps of de BOSU-bal kan al naar gelang de gewenste moeilijkheidsgraad de luchtdruk aangepast worden en zodoende een harder of zachter oppervlak gemaakt worden. Het balkussen Dynair van Togu is bij All-in Sport in verschillende uitvoeringen en afmetingen leverbaar. Ook de bijpassende balkussen-hoes is voor de Dynair in onze shop leverbaar.

 

En hier nogmaals een kort overzicht van de belangrijkste producten uit onze categorie balans- en coördinatietraining:

 

 • Balance Pads
 • Bakussens
 • Balanceerbollen
 • Aero-Steps
 • Balance-Trainers
 • Trampolines
 • Gymnastiekballen
 • Swingstokken