FacebookTwitter

45 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Telescoop-stokken, Nordic Walking-stokken en handgewichten

 

Nordic Walking stokken van LEKI voor recreatie en verenigingen

Nordic Walking is zeer populair bij jong en oud, bij starters en bij ambitieuze duursporters. Voor deze trend heeft men alleen een paar Nordic Walking stokken nodig om snel aan de slag te kunnen gaan. De conditiesport met de stokken kan zomer en winter beoefend worden. De techniek is simpel aan te leren en vanwege de continue, actieve toepassing van de Nordic Walking-stokken wordt niet alleen de conditie gestimuleerd, maar wordt ook de schoudergordel getraind. Nordic Walking is de perfecte compensatie voor bureautijgers en zorgt voor de nodige beweging in het dagelijkse leven. Niet alleen de stofwisseling wordt daardoor aangezwengeld ook een verkeerde houding wordt actief voorkomen. al naar gelang trainingsdoel kan men de intensiteit individueel verhogen. De Noordse conditietrend verbetert het hart/bloedsomloopsysteem, verbetert de conditie en beschermd daarbij de gewrichten. Bij All-in Sport vindt u uw perfecten Nordic Walking stokken. Een stokkentas voor comfortabel transport van uw uitrusting vindt u ook bij All-in Sport. 15 Paar Nordic Walking-stokken kunnen zo opgeborogen en getransporteerd worden. En als men een keer zonder Walking stokken wil lopen, hebben wij ook de geschikte handgewichten zoals Togu® Brasil® of de Togu® Senso Walking Trainer.

 

Nordic Walking: de geschikte Nordic Walking stokken bij All-in Sport - in vaste lengte of als telescoop-stok

Het centrale en belangrijkste element bij Nordic Walking is de Nordic Walking stok. Voor een optimale training is de lengte van de Walking stokken cruciaal. De juiste lengte hangt af van de lichaamslengte van de gebruiker. Als vuistregel voor de perfecte lengte geldt: lichaamslengte in cm x 0,66. Alleen met de perfect aan de eigen lichaamslengte aangepaste stok is de optimale techniek goed uit te voeren. Beslissend kenmerk van de Nordic Walking techniek is de "lange arm". Is de stok te lang, is het bijna onmogelijk om met "lange arm" te trainen. Bij een privé-aanschaf van een stok adviseren wij daarom een Walkingstok met een vaste lengte. worden Nordic Walking stokken voor de vereniging aangeschaft, zijn telescopische stokken aan te raden, die in korte tijd op de gebruiker kunnen worden aangepast.

 

  • Nordic Walking stokken in vaste lengtes
  • Nordic Walking-telescopische stokken
  • Asfalt pads
  • Stoktassen

Nordic Walking kan op bospaden, velden als ook op geasfalteerde ondergrond beoefend worden. Op harde ondergronden adviseren het gebruik van asfalt pads om materiaal en gewrichten te beschermen. Voor de prestatiecontrole en voor de documentatie van de afgelegde afstand zijn er hartfrequentiemeters en stappentellers. Alternatief voor stokken kunnen ook handgewichten of X-Co's gebruikt worden.