FacebookTwitter
 • Yogabanden
  Highlight
  € 10,10 Vanaf: € 9,60
 • FlexOring
  Highlight
  Vanaf:
  € 36,95 Vanaf: € 35,10

28 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
 1. 1
 2. 2
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Yoga en Pilates - rustige training, dat lichaam en geest verbindt

 

Yoga: bij All-in Sport vindt u alles voor uw body en mind training

Yoga is de body en mind klassieker bij uitstek. De naam is afkomstig van de Sanskrietwortel en betekend "verbinden" of "samenvoegen". Yoga is echter geenzins een religie, maar is gebaseerd op duizende jaren oude wetenschappen en praktijken. De traditionele Yoga is in India geworteld en wordt daar als "geestelijke discipline" al meer dan 3500 jaar uitgeoefend. Momenteel ervaart de Yoga training een echte impuls. De klassieke vorm, de zogenaamde Hatha Yoga wordt inmiddels in sportscholen, Yogastudio's en op hogescholen aangeboden en behoort tot het standaard lesprogramma. Naast de klassieke Hatha existeren inmiddels vele andere vormen en soorten van de Yogatraining: Asthanga Yoga, Anusara Yoga, Athletic Yoga of Kundalini Yoga zijn maar een paar van de verschillende vormen en praktijken. Een zeer speciale vorm van de Yogapraktijk is de Bikram Yoga. Hier worden de verschillende Yogaposities en oefeningen, de zogenaamde Asanas bij meer dan 40°C ruimtetemperatuur getraind.


Bij de klassieke vorm van Yoga of de moderne varianten, geldt altijd het motto "minder is meer". Daarom is voor de Yoga beoefening niet veel equipent nodig. Om te beginnen is een speciale Yogamat voldoende. All-in Sport heeft de ideale Yogamat voor het begin van uw Yogatraining of voor uw professionele Body en Mind training. Naast de Kübler Sport Yogamat, die speciaal voor Yoga en Pilates training ontwikkeld werd, bieden wij in onze onlineshop ook gymmatten van de firma Airex aan. De Airex gymmat voor Yoga en Pilates is, zoals alle Yogamatten, uiterst anti-slip en afwasbaar. Een ander belangrijk criterium bij de keuze van de Yogamat is de matdikte. De ideale dikte van de gymmat richt zich op de Yogastijl en Asana praktijk. Kies tussen de 10 mm dikke Kübler Sport Yogamat of de Airex Yogamat CALYANA met een dikte van 68 mm - alle Yogamatten zijn vormstabiel en bieden een optimale demping.


Om bepaalde Asanas aan te leren zijn kleine hulpmiddelen zeer nuttig. Equipment welke u tijdens uw Yogatraining ondersteund, hebben wij ook in de onlineshop. Het Yoga-assortiment bij All-in Sport bevat trainingsmiddelen en -middelen. Hulpmiddelen, die daarbij helpen moeten zich op de kernthema's van de klassieke Yoga focussen: ademhaling, bewegings- en bewustzijnstraining. U vindt daar Yogablocks en Yogagordels - daarmee wordt elke Yoga-oefening resp. Asana tot een kinderspel. Zonnengroet of meditation, het bijpassende equipment van de Yogamat tot aan accessoires vindt u in onze onlineshop. Yoga bestaat voor 1% uit therorie en voor 99% uit praktijk en ervaring - aarzel niet en start direct met de Body en Mind training en de bijpassende equipment van All-in Sport.

 

Pilates: zachte total-bodytraining met het Powerhouse

Pilates is een zachte vorm om spieren te verstevigen en te rekken. Meer dan 100 jaar geleden werd de Pilates-methode ontwikkeld. Voor eigen oefening en voor ziektepreventiie beoefende de ontwikkelaar en uitvinder van Pilates al in jonge jaren sport en spiertraining. In plaats van zich op 1 discipline te concentreren, richte hij zich op alle elementen, die hij kon gebruiken, en ontwikkelde zijn eigen methode. De Pilatestraining werd eerst "Contrology" genoemd. Over vele jaren verfijnde de uitvinder zijn trainingsprogramma en ontwikkelde het door. Zijn trainingsmethode vond bij de verschillendste sporters zijn weerklank. Snel trainden niet alleen dansers en turners volgens de Pilates trainingsmethode, ook toneelspelers en atleten werden opgewonden van de Pilatestraining.

 

Pilatesoefeningen combineren kracht, conditie, energie en ademhaling in een unieke training. Pilates is als klassieker in sportscholen en lesprogramma's niet meer weg te denken. In het centrum van het trainingsconcept staat de combinatie van ademhaling en beweging. Vloeiende bewegingsvormen gecontrolleerd uit te voeren en een continue verbinding tussen lichaam en geest zijn belangrijke kenmerken van Pilatesoefeningen. Het hoofddoel is, de stabiliteit van het middel, het Powerhouse, te verstevigen. Alle Pilatesoefeningen spreken de dieperliggende spieren aan, verbeteren de houding en beweeglijkheid en zijn daarbij zeer gewrichtbeschermend.

 

De geschikte Pilatesmat voor uw training vindt u in onze onlineshop, net zoals andere belangrijke hulpmiddelen voor de Pilatestraining. De Pilatesrol is optimaal voor de intensieve versteviging van het middel en ook de bijpassende rollenhouder is in onze onlineshop te vinden. De Pilatesband ondersteund de bewegelijkheidstraining en helpt rekposities optimaal in te nemen. Ook complete Pilates-stations, zoals de Pilates Allegro Reformer is verkrijgbaar bij All-in Sport. En indien u nieuwe ideeën en impulsen voor uw eigen Pilatesles nodig heeft, vindt u in onze onlineshop Pilates DVD's en instructies.

 

 • Pilates Ring Basic
 • TOGU Redondo Ball
 • Pilates rollen
 • Yoga Blocks
 • Yoga matten

Grote toestellen zoals de Reformer zijn voor geoefenden en topsporters of voor het gebruik in de revalidatie onrwikkeld.