FacebookTwitter

Gewichtszakken / Weight Bags

 • Sand-Pad
  Highlight
  Vanaf: € 38,15
 • Sandbax
  Highlight
  Vanaf: € 185,90

13 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Zandzak, gewichtszak fitness, Core Bag, gewichtszak training, Functional Bag

 

Sandbag, Corebag, Functional Bag - krachttraining nieuw ontdekken

Sandbag-training, Core Bag workout of Functional Bag-training, voor de taaie fitnesstraining met de gewichtszak zijn er ontelbare namen en etiketten. Hoe het ook wordt genoemd, oefenen met de gewichtstas verhoogd kracht en coördinatie en zijn onherroepelijk veeleisend en intensief. Zoals bij de Kettlebell workout wordt naast de kracht ook de conditie verbeterd, omdat de meeste Sandbag-oefeningen met geestdrift en zeer explosief uitgevoerd worden. Een van de grondoefeningen met de gewichtszak komt overeen met de Kettlebell swing. De Sandbag wordt met beide of een hand gepakt en uit een brede beenpositie voor het lichaam opwaarts gezwaaid. Om de zwaai van de Weight bag af te remmen, zwaait men de gewichtstas door de benen en begint opnieuw.


Geen herhaling is hetzelfde bij Core Bag Übungen, omdat de load, de vulling van de Core Bags, niet gefixeert is. De load schuift bij elke herhaling in de zak heen en weer. Het lichaam ervaart zodoende steeds nieuwe en verschillende prikkels tijdens een en dezelfde oefening. Het lichaam reageert op de steeds wisselende inspanning met vele aanpassingsreacties. Vooral de stabiliteit en de dieperliggende spieren worden zo verstevigd en versterkt. Echter niet alleen de trainingsresultaten zijn divers. Ook de training op zich is absoluut afwisselend met de Sandbag. Core bag-oefeningen zijn er inmiddels zoveel als het zand op het strand: Sandbag Snatch, Windmill, Windmill rowing, Diagonal shouldering en Lateral side bend zijn maar een paar voorbeelden.


In principe existeren 2 verschillende basisvormen van de Sandbags. De normale Sangbag lijkt op een grote reistas met vele verschillende grepen. De Bulgarian Sandbag of in het kort, Bulgarian Bag, is licht gebogen gevormd. In het midden iets dikker dan aan de beide uiteinden, lijkt de Bulgarian Bag op een overdimensionele halve maan. Ook de Bulgarian Bag is voorzien van lussen en grepen, zodat voor de Bulgarian Bag workout niets te wensen overblijft.


Sandbag, Core Bag of Bulgarian Bag behoren tegenwoordig tot de meest veelzijdige trainingsartikelen op de markt en verbinden, zoals geen enkel ander trainingsmiddel, functionele krachttraining, conditie, coördinatirtraining, beweeglijkheid en Coretraining met elkaar. Sandbag workout is Functional Training puur sang.