FacebookTwitter

167 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Cirkeltraining is van gisteren - Functional Training is nu!

 

Functional Training - de nieuwe trend uit de USA verovert ook de Nederlandse fitnessscene

Functional Training is de nieuwe fitnesstrend uit de USA. De Functional Training is een combinatie van vele verschillende disciplines. Bij de Functional Training worden, zoals bij de cirkeltraining, oefeningen aan elkaar geregen waarin conditie, snelheid, beweeglijkheid, behendigheid en coördinatie vereist en getraind worden. Functional Training combineert gewichtheffen, turnen en disciplines uit de atletiek tot de hardste training ter wereld. De Functional Training training is definitief niets voor lafaards. In de zeer intensieve Functional Training workout gaat het of om mogelijk veel herhalingen binnen een specifieke tijd of een bepaald aantal oefeningen binnen een mogelijk geringe tijd te absolveren. Naast vele oefeningen uit de Functional Fitness, die zonder equipment uitkomen, wordt in de Functional Training vooral ook met zware toestellen getraind. Het bekendste Functional Training equipment zijn de Kettlebells. Deze kleine halters met geïntegreerde grepen zijn flexibel inzetbaar. Zo kan de Kettlebell enerzijds voor de weerstandstraining, zoals een normale halter ingezet worden. Met de Kettlebell worden echter ook oefeningen al zwaaiend uitgevoerd. Men geeft aan het begin van de oefening een krachtimpuls en laat daardoor de Kettlebell in der hand "vliegen". De standaardoefening hiervoor noemt men swings. Door het zwaaien worden tegelijkertijd meerdere spieren geactiveerd en getraind. Men werkt met spiergroepen en traint niet alleen individuele spieren geïsoleerd. In onze onlineshop vindt u Kettlebells in verschillende uitvoeringen en verschillende materialen. Kies uw ideale Kettlebell met het adequate gewicht voor uw training. Wat bij geen enkel WOD (Workout of the day) in de Functional Training mag ontbreken, zijn langehalterstangen met zware gewichten. Bij All-in Sport vindt u van de langehalterset tot aan wedstrijdequipment de juiste, gewichtige uitvoering. Ook Battle Ropes, Bulgarian Bags en zware Medizinballen vindt u in onze onlineshop in de categorie Functional Training.

 

Racks en Functional Training Towers - Functional Training in de sportschool

Functional Training vindt in de regel in Functional Training boxen plaats, kan echter met de juiste uitrusting ook in de eigen fitnessruimte uitgevoerd worden. Het centrum vormt daarbij vaak een Rack of een Functional Training Tower waaraan kniebuigen met halterstangen en -schijven getraind kunnen worden. Aan het klimtrekrek kunnen ook turnringen en touwen voor klimtrek- en klimoefeningen bevestigd word. Slingtrainers kunnen ook geïntegreerd worden en zelfs Battle Ropes kunnen aan het Rack of Tower vastgemaakt worden. Aan het Rack kunnen al naar gelang het equipment 12 - 15 personen tegelijkertijd trainen en bij intensieve cirkeltraining hun krachten meten. Zodat uw Rack optimaal aan uw trainingsbehoeftes aangepast kan worden, adviseren wij u graag.

 

 • Kettlebells
 • Halterstangen
 • Halterschijven
 • Battle Ropes
 • Functional Balls
 • Rack Station

Voor de training thuis biedt All-in Sport ook trainingsframes voor wandbevestiging of vrijstaande Multi Fit Cages aan. Deze zijn geschikt voor het aanbrengen van Slingtrainers.