FacebookTwitter

15 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Kettlebell, Kettlebell-training, Kettlebell-gewicht, kogelhalter

 

Kettlebells en kogelhalters - workout, kracht, cardiotraining met de kogel

Kettlebell, kogelhalter of rondgewicht, de training me de gewichtskogel is intensief en vermoeiend. Al aan het einde van de 19e eeuw werd de kogelhalter voor de krachttraining ingezet. In zogenaamde rondgewichtteams werden de Kettlebells zelfs gejongleerd. Sinds enkele jaren beleefd de gewichtskogel met gripbeugel een revival. Met de actuele "harde" en intensieve fitnesstrends zoals crosstraining of Bootcamp-fitness heeft men de kogelhalter herontdekt.


Kettlebell-training onderscheidt zich van de vrijehaltertraining met normale korte halters of lange halters fundamenteel. Vele Kettlebell oefeningen worden al zwaaiend uitgevoerd. De basisoefening in een Kettlebell workout is de zogenaamde Kettlebell swing. In schouderbrede positie wordt de Kettlebell met beide handen om de gripbeugel gepakt en met gestrekte armen tot ca. op hoofdhoogte gezwaaid. Bij het terugzwaaien wordt het rondgewicht door de benen gezwaaid en tot een nieuwe swing aangezet. De Ketttlebell Swing stimuleert zodoende zowel kracht als conditie. Na een paar herhalingen gaat u het al zeker merken, als de eerste zweetdruppels over het voorhoofd rollen.


In onze onlineshop vindt u een groot assortiment aan verschillende Kettlebells. Van de Kettlebell voor starters tot aan de profi-Kettlebell, kunt u in onze onlineshop samen met kogelhalters en rondgewichten heel makkelijk per muisklik bestellen. Kettlebells van kunststof of heel traditioneel van gietijzer, u vindt het voor u geschikte gewicht gegarandeert. Onze Kettlebell gewichten zijn leverbaar van 2 kg tot 56 kg. Kies het kogelhaltergewicht in het begin niet te zwaar en verhoog het gewicht langzaam tijdens de training. Kettlebell-training thuis, Kettlebell-workout in de sportschool of training met de Kettlebell in de studio op de vrijehaltervloer, All-in Sport heeft de geschikte equipment voor u.