FacebookTwitter

138 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Conditietraining en cardiofitness bij All-in Sport

 

Cardiotraining en duursport: met cardio-apparaten van All-in Sport wordt u topfit!

Cardiotraining is niet alleen in de breedtesport thuis, ook in de topsport heeft de duursport veel liefhebbers. Lopen, joggen, wielrennen kan men fantastisch in de buitenlucht - maar ook indoor. Loopband, fietsergometer of Indoorcycling maken de Cardiotraining thuis of in een sportschool mogelijk. In het breedtesportbereik wordt Cardiotraining beoefend, om het hart/bloedsomloopsysteem te versterken en een bewegingsarme dag te voorkomen. Talrijke studies hebben verschillende gezondheidsstimulerende aspecten van de duurtraining al gedocumenteert. Bijvoorbeeld wordt door regelmatig lopen of joggen in de buitenlucht of op de loopband het risico op een hartinfarct drastisch verlaagd. Ook de stofwisseling wordt gestimuleerd en het immuunsysteem bewezen verbeterd.


Naast de loopband, is de hometrainer het meest gangbare en bekendste trainingstoestel voor cardiotraining. Gebruiksvriendelijkheid en een optimale techniek, onafhankelijk van weer en tijd van de dag, is de hometrainer de optimale start voor de hart/bloedsomlooptraining. Onze hometrainers van All-in Sport zijn zowel voor privégebruik geschikt, maar zijn ook in de sportschool of fysiotherapiepraktijk inzetbaar. Een ergometer daarentegen beschikt in vergelijking tot een hometrainer al over een watt-nauwkeurige prestatieweergave en een bepaald repertoir aan motiverende programma's. Crosstrainer en ellipstrainer vindt u ook in onze onlineshop. Deze stimulerende conditie-apparaten hebben al naar gelang het model een meer of minder speciale elliptische en gewrichtsbeschermende bewegingsvorm en bieden bovendien gripstangen voor de bovenlichaamstraining. Bij de loopband kunnen zowel joggers als ook wandelaars zelfs "een rondje lopen" als het buiten al donker is.

 

Wie niet graag alleen zweet, kan voor de conditietraining in een groep op een Indoorcycling Bike sporten en bij goede muziek op de Spinningbike alles geven. Een ander absolut effectieve cardiotraining biedt een roeiapparaat. Op de rowers wordt de roeibeweging uit de watersport nagebootst. Naast een intensirve conditietraining, voelt men na een training op een roeiapparaat elke spier. En wie heel eenvoudig maar hoogst effectief wil hebben, die pakt voor de cardiotraining heel simpel een springtouw, of rope, zoals deze tegenwoordig genoemd wordt. 10 minuten Rope Skipping is overigens net zo effectief als 15 minuten joggen. Werp een blik in onze onlineshop en zoek uw equipment of trainingsapparatuur voor uw cardiotraining.

 

Effectieve cardiotraining met hartfrequentiemeting

Artikelen voor de hartrequentiemeting zijn aanbevelingswaardige accessoires voor bij de hart/bloedsomloopstraining. Ze bewaken niet alleen de hartfrequentie tijdens de training, maar documenteren ook het trainingsresultaat. Bovendien slaat u ook bij de toepassing als horloge aan de pols "geen slecht figuur".

 

En hier nogmaals een kort overzicht van de belangrijkste producten van onze categorie cardiotraining:

 

 • Crosstrainers & Ellipstrainers
 • Hometrainers
 • Ergometers
 • Loopbanden
 • Roeiapparaten
 • Hartfrequentiemeting

Bij de aanschaf van een hometrainer, ergometer of crosstrainer moet in ieder geval aandacht uitgaan naar het rem- of weerstandssysteem. Bovendien is natuurlijk de programmadiversiteit van de trainingscomputer cruciaal. Bij loopbanden is naast de computer ook de afmeting van het loopvlak en vooral de demping bepalend. Wij adviseren u graag, telefonisch of per mail en verheugen ons op uw aanvraag.