FacebookTwitter

15 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Het vergroten van de springkracht en snelheid is voor veel sporters belangrijk. Gebruik een plyo box om je sportprestaties in snelle tijd te verbeteren.

 

Het ontstaan van plyometrisch trainen

Het woord plyometrie stamt af van het Griekse woord “pleythyein” wat vergroten of verhogen betekent. Plyometrics kan ook wel omschreven worden als de schok-methode en is rond 1970 ontwikkeld door een dokter uit de Sovjet Unie. Het prestatieniveau van de Olympische sporters uit het oostblok lag tijdens de Spelen mede dankzij deze schok-methode zeer hoog.

 

Trainen met een plyo box

Plyometrische trainingen kunnen het best beoefend worden met een plyo box: een stabiele, kleine box die kan worden gebruikt voor het vergroten van de sprongkracht. Door de plyo box te gebruiken voor springoefeningen, kun je de flexibiliteit van de spieren, pezen en banden vergroten en maximaal versterken. De spieren worden door het herhaaldelijk springen getraind om snel uit te breiden en vervolgens weer in te krimpen. Dit leidt tot minder blessures tijdens het sporten en verbetert je vaardigheden in het beoefenen van andere sporten. Een training met plyo boxen kan goed gecombineerd worden in combinatie met een oefening met battle ropes.

 

Snelheid en sprongkracht door de plyo box

Plyometrisch sporten zorgt voor het vergroten van je sprongkracht wat van belang is voor o.a. basketbal, volleybal en handbal. Verder kan de plyo box uitstekend worden gebruikt voor het doen van krachttraining voor de armen of benen. Dit zorgt bijvoorbeeld bij atleten voor een snellere start en tijd, maar ook voor voetballers en tennissers is het verbeteren van de snelheid niet onbelangrijk.

 

Plyo boxen van All-in Sport

Bij All-in Sport kun je terecht voor plyo boxen met verschillende soorten en maten. Zo bieden wij lage plyo boxen van 15 cm aan maar ook hogere varianten van 60 of 75 cm. Voor afwisseling tijdens u training bevat ons assortiment complete sets van verschillende hoogtes en verstelbare plyo boxen. Door de mogelijkheid om de boxen op te stapelen zonder ruimteverspilling, zijn de plyo boxen een goede toevoeging in sporthallen of atletiekverenigingen. Onze boxen zijn door de stabiliteit geschikt voor explosieve box jumpers, kinderen en onervaren sporters; veiligheid gegarandeerd!