FacebookTwitter

26 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
  1. 1
  2. 2
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Wanneer gebruik je een gewichtsvest?

Verhoog de weerstand, kracht of snelheid door het dragen van een gewichtsvest tijdens een stevige fitnesstraining of hardloopsessie. Door een gewichtsvest wordt de moeilijkheidsgraad van het trainen met eigen lichaamsgewicht verhoogt. Wanneer je veel ervaring hebt met oefeningen als sit-ups, chin-ups en squats, en het gebruik van een plyo box zal je merken dat de oefeningen na een tijdje hun effectiviteit verliezen. Uiteraard zal het uithoudingsvermogen nog steeds ontwikkelen, maar het vergroten van de spiermassa kan achterblijven. Een gewichtsvest biedt dan de oplossing om ervoor te zorgen dat je spieren weer meer belast worden en steviger kunnen worden.

 

Soorten gewichtsvesten

De uniseks gewichtsvesten van All-in Sport zijn verkrijgbaar in diverse modellen en in een universele maat. Gewichtszakjes kunnen worden toegevoegd aan het vest zodat het trainingsniveau naar eigen wens kan worden verhoogd of verlaagd. Het LILA EXOGEN gewichtsvest is zo ontwikkeld dat je kunt trainen met gewichten tussen de 4 en 8 kilogram en gelijktijdig voldoende bewegingsvrijheid ervaart. Doordat de gewichten naar eigen keuze op het vest kunnen worden geplakt, train je precies de spiergroep die jij wilt. Het NEOPREEN bevat zelfs 30 gewichtszakjes die gevuld kunnen worden met 300 gram, zodat je het gewichtsvest perfect naar wens af kunt stellen.

 

Trainen van een specifieke spiergroep

Het is niet ondenkbaar dat je de nadruk tijdens je workout wilt leggen op een specifieke spiergroep. Dit kan door het gebruik van gewichtsmanchetten rondom de polsen en enkels. Ook voor deze gewichten biedt All-in Sport verschillende gewichtsklassen aan. Indien je de focus van je trainingssessie wilt leggen op je kuiten, bovenbenen of armen dan zijn de sleeves van LILA EXOGEN perfect om mee te trainen.