FacebookTwitter

31 artikel(en)

 1. 16
 2. 32
 3. 64
 1. 1
 2. 2
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Slingtrainer, Suspension Trainer, TRX Suspension Trainer en trainingsframe, frames

 

TRX en slingtrainers - veelzijdige total-bodytrainers voor binnen en buiten

TRX, slingtrainer zijn eenvoudige maar zeer effectieve totl-body-trainingsartikelen. Deze Functional Training tools verbeteren gelijkmatig kracht, beweeglijkheid en coördinatie. De TRX training functioneert volledig zonder externe gewichten, alleen het eigen lichaamsgewicht wordt als weerstand ingezet. De Slingtrainer is zodoende een trainingstool uit de zogenaamde Body Weight training.


TRX Suspension Trainer, Aerosling of Slingtrainer - is er een verschil? De Slingtrainers zijn niet aleen onder verschillende namen bekkend, men onderscheidt bij de training met de Slings doorgaans Slingtrainers, diens elementen met karabijnhaken verbonden zijn zoals b.v. bij de Kübler Sport Slingtrainer of de aeroSling ELITE van Slingtrainer, diens elementen vernaaid zijn. Deze worden ook Suspension Trainers genoemd.

 

Beide Slingtrainer-uitvoeringen maken een absoluut effectieve total-body-training mogelijk. Door de Sling Training of Suspension Training met het eigen lichaamsgewicht als weerstand, wordt vooral de Core musculatuur, de dieperliggende spierlagen bij elke herhaling aangesproken. In tegenstelling tot de Suspension Trainer, maakt de karabijn-uitvoering ook de toepassing van accessoires zoals rowstick, turnringen, etc. mogelijk. Een ander verschil is de toepassing van touwen (aeroSling ELITE) of van spanbanden (Kübler Sport Slingtrainer, Suspension Trainer). Bij de aeroSling ELITE is door het gebruik van touwen en een katrol een zeer intensieve training mogelijk!

 

Slingtrainer - ophanging aan het plafond of een trainingsframe

Slingtrainers zijn zeer flexibel inzetbare trainingstools en kunnen indoor en outdoor gebruikt worden. Indoor kan de Slingtrainer aan een deur of aan de wand bevestigd worden. De TRX Suspension Trainer in de Home Edition wordt geleverd compleet met de bijpassende deurbevestiging. Met de TRX Door Anchor kunt u de Slingtrainer thuis aan de woonkamerdeur bevestigen en daarmee uw 4-wanden in uw eigen Slingtraining trainingscenter veranderen. Ook op reis en onderweg kan dankzij de deurbevestiging met de Sling getraind worden.

 

De wandbevestiging voor Slingtrainers biedt daarentegen een duurzame fixatie van de Slingtrainer. Voor fysiotherapiepraktijken, sportscholen en verenigingen zijn de wandbeugels voor Suspension Trainers een voordelig alternatief voor de gecompliceerde en dure plafondsystemen. Een wezenlijk grotere bewegingsradius met meer trainingsvarianten biedt ook een vrijstaand trainingsframe. De vrijstaande frames zijn snel opgebouwd en zeer stabiel. Met het trainingsframe voor Slingtrainers en Suspension Trainers, staat de Slingtraining in een groep niets meer in de weg.

 

En hier nogmaals een kort overzicht van de belangrijkste producten van deze categorie:

 

 • Kübler Sport Slingtrainer
 • Suspension Trainer
 • aeroSling ELITE
 • aeroSling T-Mount
 • Trainingsframe, wandbevestigd
 • Trainingsframe, vrijstaand

De Kübler Sport Slingtrainer is tot 150 kg belastbaar! Het is geschikt voor thuisgebruik en voor professioneel gebruik in de Fitness-Studio. Het kan echter ook voor de training in de tuin simpelweg aan een boomtak bevestigd worden.