FacebookTwitter

21 artikel(en)

  1. 16
  2. 32
  3. 64
  1. 1
  2. 2
Positie  Naam   Prijs  Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Medizinbal, Medizinballen, Medizinball-oefeningen, gewichtsbal

 

Medizinballen en gewichtsballen voor fitness, workout en krachttraining

Medizinballen zijn een van de oudste trainingsartikelen überhaupt. Al meer dan 100 jaar geleden werd met de Medizinbal kracht, conditie en coördinatie getraind. Waar de gewichtsbal oorspronkelijk vandaan komt, is omstreden en tot op vandaag onbekend. Rond 1920 zou een sportschrijver de Medizinbal uit England mee naar Nederland hebben gebracht. Andere stemmen beweren dat de Medizinbal-training stamt uit de USA. Waar de gewichtsbal ook vandaan komt, het is tot vandaag de dag een vast bestandeel in de sport en telt tot de basisuitrusting in sporthallen, fitnessstudio's en andere sportaccommodaties.


De Medizinbal kan veelzijdig ingezet worden: het ideale artikel voor krachttraining, conditie- of coördinatietraining. In de sportles worden ook opwarmoefeningen met de Medizinbal doorgevoerd en zelfs Medizinbal-spellen. In principe zijn alle Medizinbal-oefeningen intensief en stimulerend. De traditionele Medizinbal van leer is bruin en rond of eivormig. Met dikke naden aan de zijden zijn de leerlappen vast vernaaid. Zo is de Medizinbal leer ook bestand tegen een zeer intensieve training. Door trends zoals Crosstraining, verovert de Medizinbal weer de fitnessscene, maar wel in een nieuw design. De leren Medizinbal komt u nauwelijks nog tegen in de sportschool.


De nieuwe, moderne Medizinballen zijn bontgekleurd en van verschillende materialen vervaardigd. Voor Crosstraining en Functional Fitness zijn de grote Functional Balls ideaal. Door het synthetisch leer zijn de Medizinballen robuust en stabiel. Vormstabiel en schokabsorberend kunnen de Medizinballen geworpen, gestoten en ook over de vloer gerold worden. De Medizinbal-vulling bestaat uit een katoen-rubbermix. Met een doorsnede van 35,5 cm, zijn de ballen ideaal voor de krachttraining.


Als het wat kleiner mag zijn, vindt u in onze onlineshop Medizinballen in basketbalmaat. De gewichtsballen zien er zelfs uit als de lichte, stuitende ballen, die in het basketbal gebruikt worden, zijn echter, je naar gelang de voorkeur minstens 10 keer zo zwaar. Om de zware gewichtsballen beter te kunnen pakken, vindt u in onze onlineshop ook Medizinballen met grepen. De originele Medizinbal van leer of Functional Ball en Medizinbal met grepen, All-in Sport heeft ze allemaal in verschillende gewichten. De bijpassende accessoires voor de Medizinballen, vindt u ook in onze onlineshop: Medizinbal-staanders, Medizinbal-beugels met wielen of Medizinbal- Rebounder. Indien u er niet zeker van bent welk Medizinbal-gewicht de juiste voor u is, adviseren wij u graag.